» Domov » Fórum » Pečieme v pekárni na chlieb

Pečieme v pekárni na chlieb

Karin Hlasov: +3 / -0  [+]  [-]
Moulinex
Iva z PP Hlasov: +0 / -0  [+]  [-]
Ahojte, hladam niekoho kto ma pekarnicku znacky Moulinex a dari sa mu na nej upiect dobry bezlepkovy chlieb. skusala som uz mnoho receptov a postupov a stale to nie je ono.

Dakujem za dobre napady
Odpovedať  
Re: Moulinex
Karin Hlasov: +0 / -0  [+]  [-]
Ja mam tiez pekaren moulinex, peciem podla receptu na tento stranke, ked ho robim doma v rure, je vyborny, ale v pekarni to tiez nie je ono. skusala som uz milion veci ale dobry chlieb som v nej este neupiekla.

Takze tiez by som privitala osvedceny postup na tuto pekaren
Odpovedať  
moulinex
zlata Hlasov: +0 / -0  [+]  [-]
ai bude problém v pekárni - teda v rograme na pečenie bezlepkového chleba.

Ja mám inú pekáreň, takú v ktorej si môžem naprogramovať vlastný program a doteraz sa mi vždy vydaril bezlepkový chlieb - aj ten na tejto stránke, je výborný a synovi veľmi chutí.
Odpovedať  
Re: Moulinex
Karin Hlasov: +1 / -1  [+]  [-]
No ja mam teraz novy recept, ale hlavne som dostala odporucanie nepiect to na bezlekovom programe ale na klasickom. chlieb sa piekol vyse 3 hodin ale bol vazne dobry. prvykrat sa mi podarilo upiect vysoky chlieb v pekarni. uz nemam pocit ze kupa pekarne bola skoda penazi.

Takze pre ludi s pekarnou Moulinex, odporucam program c 1 :)
Odpovedať  
moulinex
zlata Hlasov: +0 / -0  [+]  [-]
to fakt si ho piekla na normálnom programe? Nebol problém v tom, že sa dlho mieša cesto?

Aký máš recept? Hodíš ho sem?

Re: Moulinex
Karin Hlasov: +0 / -0  [+]  [-]
Ano, piekla som to na normalnom programe. Cesto sa miesalo dost dlho, dokonca tusim az na dvakrat. chlieb najprv narastol, potom spadol ale nakoniec znova narastol a uz taky aj zostal. Podla tohto postupu som zatial vzdy upiekla vysoky chlebik, dovtedy to nebolo bohvieco. Ja som s tymto spokojna, tak uz ani experimentovat s cislom programu nebudem.

A teraz ten recept: hodim ho aj na stranku onedlho

ingrediencie: 600g Promix CH (ja ale davam Mix B a Promix forte v pomere cca 1:1), 0,5 l vody, 1 vajce, 1 PL cukru, 1,5 PL soli, 3 PL oleja, 1/2 drozdia. Ja k tomuto receptu este pridavam 1 caj.lyzicku guarovej gumy a 1 caj.lyz. psylia.

Zajtra sa chystam vyskusat upiect na tomto programe chlieb podla receptu na tejto stranke, tak potom sa prihlasim s tym ako to dopadlo. Lebo ten receptik je podla mna velmi dobry.
moulinex
zlata Hlasov: +0 / -0  [+]  [-]
Karin, keď malý nemôže sóju ani mlieko, teda ani Promix CH a Forte, môžem dať iba MixB? Ten recept mi je známy, niečo také som už doma robila, ale na rýchom programe
Odpovedať  
Re: Moulinex
Karin Hlasov: +0 / -0  [+]  [-]
Zlatka neviem, to som este neskusala. ale podla mojho nazoru by sa ti to mohlo vydarit::) mne v poslednej dobe MixB samotny nechuti, tak to miesam.

Ja som inak piekla vcera chlieb ale velmi sa mi nepodaril:) cesto sa mi zdalo dost riedke, sice neviem preco, a tak mi nenakysol tak ako by som si predstavovala. robila som podla tohto receptu, ale pridala som tam este aj surovy postruhany zemiak. tak predpokladam ze to bolo tym.

Velmi by som si zelala keby som vedela upiect bezlepkovy chlieb, ktory bude makky aj na dalsie dni. Fakt netusim, co tam mam pridat.
Odpovedať  
moulinex
zlata Hlasov: +0 / -0  [+]  [-]
Karin, ja som rz skúšala miešať MiB a PromixT, no nedopadlo to dobre. Chlebík sa mi nevydaril. Ináč nášmu krpcovi chlieb z MixB chutí. Ja ho dávam do mrazničky a potom rozmrazujem v toustéri. Je úžasne mäkučký.

Len neviem ako to budem riešiť s chlebom na dovolenke. Ideme do Chorvátska a nebueme tm mať mrazničku, ta neviem či mi vydrží chlieb keď ho dám iba do chladničky.
Re: Moulinex
Karin Hlasov: +0 / -0  [+]  [-]
Ja som tiez kedysi mrazila ale teraz ho mam uz vacsinou iba v chladnicke. za 5,6 dni ho zjem a za ten cas sa nestihne pokazit. Ja si ten moj tiez zohrievam bud v tousteri alebo hriankovaci a tiez je vyborny. Myslela som to tak ze by sa nam podarilo upiect makky chlieb aj bez zohrievania:)

Inak ja ked peciem z PromixT tiez nie som spokojna. Neviem co je v tej muke, ale ta je asi zo vsetkych uplne najhorsia.

Na tu dovolenku ti odporucam tie polotovary od Scharu, zemlicky, bagetky a aj chlieb. je to drahsie ale podla mna prave na taketo situacie urcene. Ani chutovo to nie je ono, ja to zvladnem zjest, ale tvoj syncek mozno bude vymyslat:)

este sa chcem opytat, skusala si zmes Mantler? Ja som si ho dala v januari predpisat ale doteraz mi ho v lekarni nezohnali. Neviem nic o tej muke a tiez netusim preco sa neda zohnat. Asi za to ze je taka lacna, nie je na skladoch
chlebik
renka Hlasov: +0 / -0  [+]  [-]
Ja som mala ten istý problém s chlebíkom,že na druhý deň bol už tvrdy.Od kedy nepoužívam múky z rady Promix iba mix B,tak chlebík je mäkký aj 3-4 dni.
Pridávam tam pohánku,psýlium,olivový olej,niekedy mlieko,sojove mlieko a je super.
Treba vyskúšať.
Veľa zdaru praje Renka
moulinex
zlata Hlasov: +0 / -0  [+]  [-]
Teiž som uvažovala nad tými hotovými výrobkami od Scharu. Takže to vydrží aj pár dní v chladničke? Super.

Malý mi určite nebude vymýšľať - keď mu chutí, tak zje skoro všetko, len teraz má znova také obdobie, že mi nechce nič jesť, prípadne zje len minimum aby prežil.

Tú Mantler som raz skúšala - bolo to na úplnom začiatku diéty, kedy sme ešte nemali výsledok z biopsie ale Dr. mi už kázala začať s diétou. Nemala som vtedy ešte žiadne normálne recepty, takže chlieb bola hotová katastrofa, tak som ju nakoniec používala na palacinky, zátrepky,... ale potom mi malý z nej dostal alergiu a zistili sme, že je alergický na sóju, takže odvtedy som ju nemala.
Odpovedať  
Recept na chlebik v pekarni Moulinex
Gaba Hlasov: +0 / -0  [+]  [-]
Ja mam piecku Moulinex xxl, peciem v nej chlieb z muky Mix B na bezlepkovom programe a je chutny >

recept. Do piecky dame 450 ml vlaznej vody, 3 velke odmerky oleja, 1 malu odmerku soli, prisypeme 450 mg muky Mix B(pripadne si namiesam 450 g muky pricom su tam 3 lyzice pohankovej muky), navrch dam asi pol sacku suseneho drozdia a 1 lyzicu cukru. Zapnem bezlepkovy program cislo 6 , nastavim 1000 g chlebik, stredna korka. Na zaciatku miesania stierkou zhrniem muku z okrajov a potom uz necham piecku pracovat. Je dobre asi 10 minut pred koncom pecenia potriet chlebik olejom. Po ukonceni pecenia necham chlebik v piecke este asi 10 minut / trosku stmavne vrchna korka. Potom chlebik vyberiem, vo forme ho necham este chvilku postat, vyklopim a necham vychladnut na mriezke. Osvedcilo sa mi piect chlebik vecer , zabalim ho do cistej utierky a rano pokrajam vrubkovanym nozom. Skladujem ho zvycajne v mraznicke. Chlebik je velmi chutny, vzhladom aj chutou pripomina toustovy chlebik. Obcas do neho pridavam na konci slnecnicove semiacka, mlety lan alebo amarantove perlicky. Skusala som aj miesat muky, ale nedaril sa mi takyto chlebik. Takze uz neexperimentujem, nanajvys 3 lyzice inej muky.
Odpovedať  
Moulinex
Karin Hlasov: +0 / -0  [+]  [-]
a aky vysoky sa ti asi upecie na bezlepkovom programe?
Odpovedať  
Balene pecivo
Gaba Hlasov: +0 / -0  [+]  [-]
Este k tej dovolenke ; My sme boli minuly rok v Chorvatsku - dokonca v stane a bez problemov sme vydrzali s chlebikmi Schar.
Odpovedať  
MIX B
JANA Hlasov: +0 / -1  [+]  [-]
Ja držím diétu asi 3 týždne, skúšali sme piecť chlieb z rôznych múk a najlepšia je naozaj MIX B, z nej je chlieb najlepší. Pridala som rascu, dodala chlebovú chuť.
Odpovedať  
promix
zlaťa Hlasov: +0 / -0  [+]  [-]
ahojte, chcem sa vas spytať, nemáte skúsenosti s múkou Promix - CH špeciál a Promix - PK špeciál? Teraz som ich objavila a uvažujem, či ich kúpiť a vyskúšať.
Odpovedať  
chlieb
anel Hlasov: +0 / -0  [+]  [-]
tak ja som vcera skusala, piect chlieb - promix ch, na pekarni moulinex, program c. 6 - bezlepkovy, ale narastol len tak ze bol velky asi ako knedla, preco?
Odpovedať  
Chlieb
Kosican Hlasov: +0 / -0  [+]  [-]
Ahojte, mam doma pekarnicku.
Pecia super chlieb no narazil som na pekaren v KE ktora robi uplne ganialne pecivo pre Celiatikov.
Vrele odporucam.
<a href="www.celialandia.sk" alt="CELIALANDIA">CELIALANDIA</a>

Odpovedať  
bezlepkovy chlieb
aacius Hlasov: +0 / -0  [+]  [-]
poznam tu pekaren a ochutnal som par vyrobkov. Moja pekaren skoncila v spajzy :) www.celialandia.sk
Odpovedať  

Odpovedať

Bez lepku!

Bezlepkové stránky

 

© 2014 Karin. Všetky práva vyhradené.