Print Options:

Tatranská zmes

Počet porciíPorcia
 1 kg bravčového stehna
 1 veľká cibuľa
 80 ml oleja
 mletá červená paprika, soľ
 200 g sterlizovaného alebo mrazeného hrášku
 100 g sterlizovanej kápie
 250 g leča
 150 ml smotany na varenie
 300 ml mlieka
 bezlepková múka (na zahustenie)
1

Bravčové stehno, pokrájame na rezance, prípadne kocky.
Očistenú, pokrájanú cibuľu opražíme na oleji a pridáme nakrájané mäso, ktoré prudko opečieme, soľ i mletú červenú papriku. Podlejeme vodou a dusíme do polomäkka. Potom pridáme pokrájanú kápiu, hrášok a lečo a varíme, kým je mäso mäkké.

2

Omáčku zahustíme múkou rozmiešanou v mlieku a smotane na varenie.
Podávame s knedľou, varenými zemiakmi, zemiakovou kašou alebo cestovinami.