Celi.sk » Obchod » Nezaradené » GRIZLY Pšeno 1000 g

GRIZLY PÅ¡eno 1000 g

2.29€

Katalógové číslo: 8595678404752 Kategória:

Popis

GRIZLY PÅ¡eno 1000 g

Vlastnosti a vÜhody: Jáhly vznikajú z prosa odstránením semennej šupky z obilky. Patrí medzi prirodzene bezlepkové, zásadité a ğahko stráviteğné potraviny. Sú bohatÜm zdrojom komplexnÜch sacharidov, ale aj vlákniny, ktorá prispieva k správnemu tráveniu a pomáha regulovať hladinu cukru v krvi. Ďalej obsahujú cenné vitamíny predovšetkÜm skupiny B a E a minerálne látky ako je horčík, draslík, şelezo a fosfor.

PouÅŸitie: Chutia skvele naslano aj na sladko. UÅŸ skÃŽr sa beÅŸne pouşívali na prípravu jahelníka či Å¡kubánkov. Dajú sa tieÅŸ zmieÅ¡aÅ¥ s čerstvÃœm alebo so suÅ¡enÃœm ovocím (slivky, marhule, brusnice) alebo orieÅ¡kami (mandle, keÅ¡u, para orechy) a semienkami (ÄŸanové, chia, slnečnicové). Variantov existuje celÃœ rad. MÃŽÅŸete ich eÅ¡te ochutiÅ¥ kakaom, medom alebo sirupom. Takto si pripravíte sÃœte a nutrične hodnotné raňajky alebo desiatu. Naslano mÃŽÅŸu slúşiÅ¥ ako príloha ochutená bylinkami a cesnakom alebo suÅ¡enÃœmi paradajkami. Dá sa z nich pripraviÅ¥ aj hlavnÃœ chod zmieÅ¡aním s restovanou zeleninou alebo mÀsom.

SpÃŽsob prípravy: Jáhly sa pred varením odporúčajú spariÅ¥ horúcou vodou. NajskÃŽr ich prepláchnite a potom varte v osolenej vode v pomere 1:2 asi 15 – 20 minút, kÃœm sa voda neodparí. Pri receptoch na sladko sa dajú pÅ¡eno uvariÅ¥ aj v mlieku, získajú tak jemnú krémovú chuÅ¥.

Ďalšie zaujímavé recepty a nápady tieş nájdete v našom magazíne.

Administratívne zaradenie: Obilniny a vÜrobky z nich
Zloşenie: Jáhly 100%
Krajina pÃŽvodu: Rusko, Ukrajina
Skladovanie: Skladujte na temnom, chladnom a suchom mieste.
Balenie: ZnovuuzatvárateğnÜ PP obal alebo vákuované v PP obale (počas prepravy mÎşe dÎjsť k rozvákuovaniu, ktoré neovplyvní kvalitu)

Pšeno je dobre stráviteğné, vÜşivné, veğmi chutné a prirodzene bezlepkové. V kuchyni má veğmi široké vyuşitie a jeho príprava je jednoduchá.

Názov: GRIZLY Pšeno 1000 g

Balenie: 1000 g

VÃœrobca: GRIZLY

Nutričné hodnoty:

Nutričné hodnoty / 100 g
Energetická hodnota: 1 511 kJ / 361 kcal
tuky: 4,2 g
z toho nasÃœtenÃœch: 0,72 g
sacharidy: 73,1 g
z toho cukry: 0,0 g
vláknina: 3,5 g
bielkoviny: 11,02 g
soÄŸ: 0,01 g

Alergény: Alergeny: KorÜši, Vejce, Ryby, Arašídy, Sója, Mléko, Skořápkové plody, Celer, Hořčice, Sezam, Oxid siřičitÃœ a siřičitany, Vlčí bob, MěkkÜši

Kategória: Zdravé potraviny a nápoje | Obilniny | pšeno

EAN: 8595678404752