Bezlepkové srdiečka

AutorAndr3w1Kategória, NáročnosťZačiatočník

 

Počet porcií1 porcia
Čas prípravy15 min.Čas varenia25 min.Celkový čas40 min.
 3 oz vajcia
 1 hrnček trstinového cukru
 1 čl škorice
 2 pl kakaa
 3 pl lekváru
 2 hrnčeky hladkej špaldovej múky alebo bezlepkovej múky Liana Cake Mix
 1 čl sódy bikarbóny
 1 oz kypriaci prášok do perníka (20 g)
 2 hrnčeky mlieka
 ¾ hrnček oleja
1

Vo väčšej miske si vyšľaháme (môžeme miešať aj ručne) vajcia s cukrom do peny. Pridáme škoricu, kakao, lekvár. Spojíme.
Zapracujeme múku zmiešanú so sódou bikarbónou a práškom do perníka, vlažné mlieko a olej.

2

Všetko dobre spojíme a vylejeme na vymastený plech (cca 42x32 cm) a pečieme pri teplote 180°C približne 25 minút (záleží od veľkosti plechu).

3

Upečený koláčik potrieme podľa svojej chuti lekvárom a rozpustenou čokoládou. Výborný je, aj keď ho namiesto čokolády polejete punčovou polevou 🙂


Páči sa ti tento recept? Budeme radi, ak nám o tom dáš vedieť v komentári nižšie. Ak recept aj vyskúšaš, neváhaj sa s nami podeliť s výsledkom na Instagrame s označením @sk.celi alebo Facebooku a označením @celi.sk. 

Ostatné recepty nájdeš v kategórii: bezlepkové recepty

Ingrediencie

 3 oz vajcia
 1 hrnček trstinového cukru
 1 čl škorice
 2 pl kakaa
 3 pl lekváru
 2 hrnčeky hladkej špaldovej múky alebo bezlepkovej múky Liana Cake Mix
 1 čl sódy bikarbóny
 1 oz kypriaci prášok do perníka (20 g)
 2 hrnčeky mlieka
 ¾ hrnček oleja

Pokyny

1

Vo väčšej miske si vyšľaháme (môžeme miešať aj ručne) vajcia s cukrom do peny. Pridáme škoricu, kakao, lekvár. Spojíme.
Zapracujeme múku zmiešanú so sódou bikarbónou a práškom do perníka, vlažné mlieko a olej.

2

Všetko dobre spojíme a vylejeme na vymastený plech (cca 42x32 cm) a pečieme pri teplote 180°C približne 25 minút (záleží od veľkosti plechu).

3

Upečený koláčik potrieme podľa svojej chuti lekvárom a rozpustenou čokoládou. Výborný je, aj keď ho namiesto čokolády polejete punčovou polevou 🙂

Notes

Bezlepkové srdiečka