Bezlepkové srdiečka

AutorAndr3w1Kategória, Náročnosťnízka

 

Počet porciíPorcia
Dĺžka prípravy15 minsČas varenia/pečenia25 minsCelkový čas40 mins
 3 ks vajcia
 1 hrnček trstinového cukru
 1 ČL škorice
 2 PL kakaa
 3 PL lekváru
 2 hrnčeky hladkej špaldovej múky alebo bezlepkovej múky Liana Cake Mix
 1 ČL sódy bikarbóny
 1 ks kypriaci prášok do perníka (20 g)
 2 hrnčeky mlieka
 ¾ hrnček oleja
1

Vo väčšej miske si vyšľaháme (môžeme miešať aj ručne) vajcia s cukrom do peny. Pridáme škoricu, kakao, lekvár. Spojíme.
Zapracujeme múku zmiešanú so sódou bikarbónou a práškom do perníka, vlažné mlieko a olej.

2

Všetko dobre spojíme a vylejeme na vymastený plech (cca 42x32 cm) a pečieme pri teplote 180°C približne 25 minút (záleží od veľkosti plechu).

3

Upečený koláčik potrieme podľa svojej chuti lekvárom a rozpustenou čokoládou. Výborný je, aj keď ho namiesto čokolády polejete punčovou polevou 🙂


Páči sa ti tento recept? Budeme radi, ak nám o tom dáš vedieť v komentári nižšie. Ak recept aj vyskúšaš, neváhaj sa s nami podeliť s výsledkom na Instagrame s označením @sk.celi alebo Facebooku a označením @celi.sk. 

Ostatné recepty nájdeš v kategórii: bezlepkové recepty

Ingrediencie

 3 ks vajcia
 1 hrnček trstinového cukru
 1 ČL škorice
 2 PL kakaa
 3 PL lekváru
 2 hrnčeky hladkej špaldovej múky alebo bezlepkovej múky Liana Cake Mix
 1 ČL sódy bikarbóny
 1 ks kypriaci prášok do perníka (20 g)
 2 hrnčeky mlieka
 ¾ hrnček oleja

Postup

1

Vo väčšej miske si vyšľaháme (môžeme miešať aj ručne) vajcia s cukrom do peny. Pridáme škoricu, kakao, lekvár. Spojíme.
Zapracujeme múku zmiešanú so sódou bikarbónou a práškom do perníka, vlažné mlieko a olej.

2

Všetko dobre spojíme a vylejeme na vymastený plech (cca 42x32 cm) a pečieme pri teplote 180°C približne 25 minút (záleží od veľkosti plechu).

3

Upečený koláčik potrieme podľa svojej chuti lekvárom a rozpustenou čokoládou. Výborný je, aj keď ho namiesto čokolády polejete punčovou polevou 🙂

Bezlepkové srdiečka